Burak Yilmaz Kimdir?
1978’de Ankara’da doğdu. Çocukluğundan itibaren, ezberletilen mecburiyetlere uymayan; hayatın tüm ögelerini araştıran bir yapısı oldu. Bu yapısına eklenen mecburiyetlerle, hayatının erkeninde hem okumaya hem de çalışmaya başladı.
Kişinin gelişiminin insanın kendisini anlamasına, cevherini keşfetmesine bağlı olduğunu; bunun için de samimiyetle isteyerek çaba göstermesinin yeterli olacağını düşünüyor. 22 yıllık eğitimcilik kariyerini bu temel üzerine inşa etme gayretinde.
İletişim merakı Radyo ve Televizyon Programı Yapımcılığı’na da taşıdı; Ankara’daki ilk yerel radyolardan başlayan radyo mikrofonu serüveni 14 yıllık radyo ve televizyon programcılıkları ile devam etti.
13 yaşında başladığı iş hayatı zaruri bir satıcılık kariyeri yaptırdı; bu ise iletişim ve insan tanıma deneyimine büyük katkılar yaptı. Bu yüzden genç yaşta özel sektörde üst düzey yöneticilikler yaparak başarılar elde etti. Yönettiği kurumlarda dış kültür kaynaklı, adına “kişisel gelişim” denen eğitimlerin Anadolu İnsanına faydalı olmadığını gördü, bunun üzerine ekiplerine insanın ‘öz’ünü fark ettiren kişisel gelişim eğitimlerinin “bizcesi”ni “ruhsal gelişim” adı altında oluşturarak verdi. Yönettiği kurumlarda kurduğu kuruma özgü sistemler, yüksek motivasyon, pazarlama metotları ve hızlı ciro artışı ile tanındı.
Ankara Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak dönem dönem Pazarlama ve Girişimcilik dersleri verdi. Pek çok üniversitede misafir öğretim görevlisi olarak dersler vermeye devam etmektedir.
Devlet kurumlarında, siyasi parti teşkilatlarında, özel sektörde, sivil toplum kuruluşlarında ve üniversitelerde portföyünde bulunan 4 grupta oluşturduğu 29 eğitim programını icra ediyor. Türkiye’de ve yurtdışında 500’ün üzerinde konferansta on binlerce insanla buluştu. “İletişimin 4 Şeritli Yolu ve Mutluluğun Formülü” programı iletişim alanında yeni bir bakış açısı sunmaktadır. 55 ülkeden 800 gencin katıldığı Barış Gemisi’nde uluslararası seyahatler esnasında gemide verdiği konferanslar alanında ilktir.
Kurucusu ve Başkanı olduğu Empati ve İletişim Enstitüsü ile Belediyelerin, orta-büyük ölçekli kurumların yeniden yapılanma süreçlerini yönetiyor. Anadolu hafızasına uygun olarak oluşturduğu “eğitim terziliği” sistemiyle elde ettiği kısa sürede yakalanan onlarca başarı hikâyesi mevcut. Ayrıca STK’lara ve siyasilere seçim danışmanlığı yapıyor.
“Ruh Mühendisliği” ve “Hiç Mimarlığı” isimli sertifikalı-müfredatlı sertifika programları ile vesile olmaya çalıştı; çalışıyor. “Biz bu demonun kitabını yazdık” isimli satış hikâyesi kitabı, “Hiç Mimarlığı” isimli yaşam manifestosu içeren makaleler kitabı bulunmakta. Dönem dönem ulusal gazetelerde ve Avrupa’da yayınlanan gazetelerde köşe yazarlığı yapmaktadır. Pek çok dergide yayınlanan şiir, aforizma ve makaleleri bulunmaktadır.
Trabzon Vakfıkebirli, Eş’li, Tuana Buse, Afra Bige ve Dua Berre isimli üç kızının emanetçisi.